város & közlekedés

város & közlekedés

Budapest legszebb díszített tetői: mennyit ismersz fel közülük?

2015. november 07. - Zelki Benjámin

Budapest gyönyörűségeit az ember újra és újra fedezi fel. Biztos veletek is volt már olyan, hogy rejtett szépségekbe botlotok ott, ahol nem is gondolnátok, vagy hogy egy ismert épületen felfedeztek még egy érdekességet. Ebben a posztban Budapest legszebb díszített kerámia tetőcserepes épületeit láthatjátok, a sorozat következő részeiben pedig a legszebb budapesti tornyok, és legimpozánsabb homlokzatok következnek. Az itt bemutatott épületek többsége a belvárosban található, de van, amelyik Zuglóban, vagy Kőbányán. Az eklektika, szecesszió, és neogótika stílusában épültek, olyan építészek tervei alapján, mint Lechner Ödön, Pecz Samu, Hauszmann Alajos, Schulek Frigyes, és tízből nyolcnak tetejét Zsolnay-porcelán díszíti, mint pl. az alábbi épületét is:

img_0329_3.jpg

Na de melyek ezek az épületek? Következzen a kvíz, a cikk végén pedig további képeket láthatsz a legszebb budapesti tetőkről, és a hozzátartozó épületekről. (A posztban szereplő fotók a szerző felvételei.)

 

 

További képek a fenti épületekről:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosilevego.blog.hu/api/trackback/id/tr658054420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása