város & közlekedés

város & közlekedés

10 szecessziós ház Budapestről - mennyit ismersz fel közülük?

2015. december 16. - Zelki Benjámin

Folytatódik a Városi levegő Budapest apró szépségeit bemutató sorozata, melyben tesztelheted, mennyi épületet ismersz fel egy-egy részlete alapján. Az eddig megjelent részeket itt, itt, és itt láthatod, és bizony úgy néz ki, hogy még sok epizód következik! Érdekes tapasztalatom ugyanis, hogy miközben magamat természetesen hibátlan városismerőnek tartottam, amikor fényképezőgéppel a vállamon, kerékpárral, apró szépségekre éhesen járom a várost, folyamatosan fedezek fel újabbakat, azokban az utcákban is, amerre már ezerszer jártam. Így mire az aktuális részhez tervezett épületek dokumentációjával végzek, mindig pont összegyűlik mégegyszer annyi, aminek bemutatása megérdemel egy külön részt. Na de nem is húzom tovább az időt, következzen a kvíz, és utána további képek!

poszt1.jpgVajon melyik ház homlokzatáról figyelnek minket ezek a kis figurák? A cikkből ez is kiderül.

 

További képek:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosilevego.blog.hu/api/trackback/id/tr918177222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.12.17. 15:06:58

Az Izabella u. 94. alatt található Lindenbaum-házat nagy kár volt kihagyni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.12.17. 15:09:08

Most látom, hogy az ajánlott bejegyzések között már van olyan, ahol szerepel, így viszont kicsit inkoherens az egész. Na mindegy, a lényeg az, hogy valamelyik posztban szerepeljen legalább, mert gyönyörű.:)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2016.01.06. 23:59:10

6. ker. aradi utca páratlan tizenvalahány - eötvös utcáhozközel

Judit Erdős 2016.02.28. 07:06:25

Sehol Európa nyugati részén nem hagynák ezeket a házakat ilyen állapotban. Szégyen.
süti beállítások módosítása